Betnavska cesta 120, 2000 Maribor
041 918 346

Priprave na sankanje

Sankanje je ena izmed najbolj zabavnih stvari, ki jih lahko počnete v snegu s svojimi malčki. Vendar pa morate tudi pri sankanju poskrbeti za varnost in udobje, da boste lahko v snegu karseda uživali.

Varnost pri sankanju

Pri sankanju morate posebno pozornost nameniti varnosti. Najprej preverite sanke in se prepričajte, da niso kakorkoli poškodovane ali dotrajane. Preverite tudi otroška oblačila in, če je mogoče, otroku nadenite čelado.

Izberite pravi hribček

Pri izbiri naklona bodite previdni in najprej izberite majhen naklon ali kratko pot ob vznožju hribčka. Tako se boste vi in vaš otrok lažje privadili na opremo ter lovili ravnotežje. Ko se boste počutili varno in stabilno, se počasi pomikajte po hribčku navzgor. Najboljši so dolgi hribčki z majhnim naklonom in v teh boste z otrokom tudi najbolj uživali.

Preverite, da na sankališču ni ovir

Preverite teren, tudi če niste prvi na sankališču. Druge sanke so morda že izpodrinile sneg, pod katerim so lahko kamni, hribčki ali luknje.

Gužva na sankališču?

Kadar je na sankališču več otrok, bodite še posebej previdni, da se izognete trkom. Sankajte se zaporedno in predhodnika pustite daleč spredaj.

Ustrezna oblačila

Izberite nepremočljiva oblačila in obutev, otroka pa še dodatno ‘oblazinite’ s puhovko, rokavicami, kapico, čelado in kapuco. V primeru, da bo otrok padel v sneg, bodo puhasta zimska oblačila ublažila udarec. Poskrbite, da otrokov šal ali kakšni drugi dodatni ne bodo štrleli, saj bi se lahko zapletli v sanke.

Sankajte se podnevi, nikoli ne pustite otroka, da se sanka sam brez nadzora ali spremstva odrasle osebe. Vedno bodite obrnjeni naprej, da vidite teren, po katerem vas nesejo sanke. Otroci naj držijo roke in noge blizu sank, vi pa se prepričajte, da imate kontrolo nad vozilom in situacijo.

Obvezni čajček

Ne pozabite na termovko in čajček, da se boste lahko po sankanju segreli.

Tudi sankanje je šport in potrebuje nekoliko vaje, da ga osvojite. Dajte sankanju čas in kar pridno vadite, otroci vam bodo hvaležni 🙂

Sorodni prispevki

Dodaj komentar

Privacy Preference Center

Piškotki - ekskluzivni

Z ekskluzivnimi piškotki vam omogočimo nemoteno delovanje in uporabo naše spletne spletne strani

ekskluzivni

Piškotki - neekskluzivni

Z neekskluzivnimi piškotki se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov za nemene pošiljanja občasnih elektronskih sporočil o akcijah in novostih ter dovolite uporabo vaših podatkov v namen spletne analitike.

neekskluzivni

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?