Betnavska cesta 120, 2000 Maribor
041 918 346

8 idej za preživljanje časa med prazniki

Končno so tukaj prazniki. Sedaj ste verjetno že nakupili vsa darila in že pridno kuhate, mi pa vam pomagamo pri iskanju idej za družinske aktivnosti, da boste ta praznični čas čim kvalitetneje izkoristili.

1. Ustvarjanje

Božični čas je krasen za ustvarjanje z otroki. Pobrskajte po kolažu, plastelinu, poiščite škarje, lepilo, karton in izdelujte smrečice, snežake, snežinke, božičke, jelenčke in okraske.

50 idej za ustvarjanje z otroki za božič

2. Smučanje

Zimski prazniki so odlična priložnost, da se odpravite na smučanje. Če imate to možnost, poiščite kraj, ki bo primeren za vso družino. Smučanje je odlična rekreacija, prav tako vsakršno gibanje na prostem.

Smučanje z družino

3. Obisk

Obiščite prijatelje ali sorodnike, jih povabite na obisk ali se srečajte kje zunaj ob čajčku. Obdarite jih s kakšnim domačim pecivom in sokom, kaj dobrega pojejte in ne pozabite na praznično glasbeno spremljavo.

Druženje med prazniki

4. Božični filmi in risanke

Oglejte si katerega izmed krasnih božičnih filmov ali risank, ki so primerni tudi za otroke. Izbirajte animirane filme ali komedije, ob katerih se boste vsi nasmejali. Osebno mi je zelo pri srcu Andersenov Kositrni vojak, kar nekaj pa jih lahko najdete tudi na tem naslovu: klik

Film Sam doma je že božična klasika, ste ga že gledali z otroki?

5. Karte in družinske igre

Poiščite karte, družinske igre, puzzle, domine ali kocke in se igrajte skupaj z otroki. Najbolj živahni posezite po karaokah, glasbenih inštrumentih ali si izmislite kakšno novo igro.

Ideje za družinske igre med prazniki

6. Kuhanje

Naj ne bo kuhanje med prazniki le nujno zlo, zaradi katerega bo eden od staršev ves dan odsoten od otrok. Prazniki so namenjeni uživanju v družbi ljubljenih, zato v peko piškotov vključite otroke, naj pomešajo začinjeno hrano, naj pomagajo pospraviti posodo ali pa enostavno skupaj pripravite praznično okrašeno mizo.

Kuhanje z otroki

7. Fotografiranje

Ste napolnili baterije na fotoaparatu, sprostili prostor na telefonu in na kartici? Poskrbite, da bodo prazniki nepozabni in se slikajte skupaj z družino. Pobrskajte tudi po družinskih albumih in obudite spomine na minulo leto, ki se izteka.

Družinsko fotografiranje

8. Sprehod

Ne pozabite na svež zrak in gibanje. Med prazniki se radi prenajemo in veliko časa preživimo v zaprtih prostorih. Za zdrav um in telo je potrebno sprostiti oboje, kar vam bo ob sprehodu nedvomno uspelo.

Družinski sprehod

In ne pozabite aktivnosti zapisati v Družinski planer, prilepite katero od priporočenih nalepk, ki ste jih dobili v kompletu, da boste lahko ob koncu naslednjega leta vzeli v roke Družinski planer in obudili prijetne spomine.

Nalepke, ki jih lahko prilepite v Družinski planer

Sorodni prispevki

Dodaj komentar